Clasificare NISA

Clasificarea produselor si serviciilor in conformitate cu acordul de la NISA

 

 

Clasa 1 

Produse chimice pentru industrie, stiinte, fotografie, agricultura, horticultura si silvicultura; rasini artificiale in stare bruta, materiale plastice in stare bruta; ingrasaminte; compozitii pentru stingerea incendiilor; preparate pentru calirea si lipirea metalelor; produse chimice pentru conservarea alimentelor; tananti; adezivi pentru industrie.

Clasa 2

Coloranti, lacuri si vopsele; produse pentru prevenirea coroziunii si a deteriorarii lemnului; materiale pentru vopsit; mordanti; rasini naturale in stare bruta, metale sub forma de folie sau pulbere pentru pictori, decoratori, tipografi si artisti.

 

Clasa 3 

Inalbitori si alte preparate pentru spalare; preparate pentru curatare, lustruire, degresare si preparate abrazive; sapunuri, parfumerie, uleiuri esentiale, cosmetice, lotiuni pentru par, pasta de dinti.


Clasa 4    

Uleiuri si unsori industriale; lubrifianti; produse pentru absorbtia, umezirea si legarea prafului; combustibili (inclusiv benzina pentru motoare) si materiale pentru iluminat; lumanari si fitiluri.

 

Clasa 5 

Produse farmaceutice si de uz veterinar; produse sanitare de uz medical; substante dietetice de uz medical, alimente pentru sugari; suplimente dietetice, plasturi, materiale de pansat; materiale pentru plombarea dintilor si pentru amprente dentare; dezinfectanti; produse pentru distrugerea daunatorilor; fungicide, erbicide.


Clasa 6

Metale comune si aliajele acestora; materiale de constructii metalice; constructii metalice transportabile; materiale metalice pentru cai ferate; cabluri si fire metalice neelectrice; fierarie, articole mici din metal; tevi si tuburi metalice; produse nemetalice cuprinse in alte clase; minereuri.


Clasa 7  

Masini si masini-unelte; motoare (cu exceptia motoarelor pentru vehicule terestre); cuplaje si organe de transmisie (cu exceptia celor pentru vehicule terestre); unelte agricole, altele decat cele actionate manual; incubatoare pentru oua; masini automate pentru vanzare.


Clasa 8

Unelte si scule (actionate manual); cutite, furculite si linguri; arme albe; aparate de ras.


Clasa 9

Aparate si instrumente de uz stiintific, nautic, topografic, pentru fotografie, cinematografie, optica, cantarire, masurare, semnalizare, verificare, salvare si invatamant; aparate si instrumente pentru conducerea, distributia, transformarea, acumularea, reglarea sau comanda curentului electric; aparate pentru inregistrarea, transmiterea si reproducerea sunetului sau imaginii; suporturi magnetice de inregistrare, discuri acustice; mecanisme pentru aparate care functioneaza cu fise; case de marcat, masini de calculat, echipamente de prelucrare a datelor si calculatoare; echipament pentru stingerea incendiilor.

 

Clasa 10

Aparate si instrumente chirurgicale, medicale, stomatologice si de uz veterinar, membre, ochi si dinti artificiali; articole ortopedice, material de sutura.


Clasa 11

Aparate de iluminat, de incalzire, de producere a aburului, de gatit, frigorifice, de uscare, de ventilare, de distributie a apei si instalatii sanitare.


Clasa 12  

Vehicule; aparate de locomotie pe uscat, in aer sau pe apa.

Clasa 13

Arme de foc; munitie si proiectile; explozivi; artificii.


Clasa 14 

Metale pretioase si aliaje ale acestora, produse din/sau placate cu metale pretioase, care nu sunt cuprinse in alte clase; bijuterii, pietre pretioase; ceasuri.


Clasa 15 

Instrumente musicale.


Clasa 16 

Hartie, carton si produse din aceste materiale neincluse in alte clase; tiparituri; articole de legatorie; fotografii; papetarie; adezivi pentru papetarie sau menaj; materiale pentru artisti; pensule; masini de scris si articole de birou (cu exceptia mobilierului); material didactic sau pentru invatamant (cu exceptia aparatelor); materiale plastice pentru ambalaj (neincluse in alte clase); caractere tipografice; forme de tipar.


Clasa 17 ​​

Cauciuc, gutaperca, guma, azbest,mica si produse din aceste materiale, care nu sunt incluse in alte clase; materiale plastice extrudate; materiale de etansare, de umplutura, materiale izolante; tevi flexibile nemetalice.


Clasa 18​​

Piele si imitatii de piele, produse din aceste materiale neincluse in alte clase; piei de animale; geamantane si valize; umbrele si bastoane; bice si articole de selarie.


Clasa 19  

Materiale de constructii nemetalice; conducte rigide nemetalice pentru constructii; asfalt, smoala si bitum; constructii nemetalice transportabile; monumente (cu exceptia celor din metal).


Clasa 20​​

Mobilier, oglinzi, rame; produse din lemn (neincluse in alte clase), pluta, stuf, trestie, rachita, os, fildes, os de balena, scoici, sidef, spuma de mare, inlocuitori ai acestora sau material plastic.


Clasa 21 ​​

Ustensile si recipiente de menaj sau de bucatarie; piepteni si bureti; perii; materiale pentru perii; materiale de curatare; lana metalica; sticla bruta sau semiprelucrata (cu exceptia sticlei folosite in constructii); sticlarie, portelan si faianta neincluse in alte clase.


Clasa 22 ​​

Franghii, sfori, plase, corturi, prelate, vele, saci (neincluse in alte clase); materiale de umplutura (cu exceptia cauciucului si a materialelor plastice); materiale textile fibroase brute.


Clasa 23      

Fire de uz textil.

 

Clasa 24 ​​

Tesaturi si produse textile neincluse in alte clase; cuverturi de pat si de masa.


Clasa 25​​

Articole de imbracaminte si incaltaminte, articole pentru acoperirea capului.


Clasa 26

Dantela si broderie, panglici si snururi; nasturi, capse, copci; ace si ace cu gamalie; flori artificiale.


Clasa 27   

Covoare, presuri, rogojini, linoleum si alte articole de pardoseala; tapet, cu exceptia celui din material textil.


Clasa 28 

Jocuri, jucarii; articole de gimnastica si sport necuprinse in alte clase; decoratiuni pentru pomul de Craciun.


Clasa 29   

Carne, peste, pasari si vanat; extracte de carne; fructe si legume conservate, congelate, uscate si gatite; jeleuri, dulceturi; compoturi; oua, lapte si produse lactate; uleiuri si grasimi comestibile.


Clasa 30   

Cafea, ceai, cacao, zahar, orez, tapioca, sago, inlocuitori de cafea; faina si preparate din cereale, paine, patiserie si cofetarie, inghetata; miere, sirop de melasa; drojdie, praf de copt; sare, mustar; otet, sosuri; condimente; gheata.

 

Clasa 31​​

Produse agricole, horticole, forestiere si cereale, neincluse in alte clase; animale vii; fructe si legume proaspete; seminte, plante si flori naturale; mancare pentru animale; malt.


Clasa 32   

Bere; ape minerale si gazoase si alte bauturi nealcoolice; bauturi si sucuri din fructe; siropuri si alte produse pentru prepararea bauturilor.


Clasa 33   

Bauturi alcoolice (cu exceptia berii).

 

Clasa 34 ​​

Tutun, articole pentru fumatori, chibrituri.


Clasa 35   

Publicitate; conducerea si administrarea afacerilor; lucrari de birou.


Clasa 36 ​​

Asigurari; afaceri financiare, monetare, imobiliare.


Clasa 37 

Constructii, reparatii, instalatii.

 

Clasa 38  

Telecomunicatii.


Clasa 39 ​​

Transport; ambalare si depozitare a marfurilor; organizare de calatorii.


Clasa 40 ​​

Prelucrarea materialelor.


Clasa 41  

Educatie; instruire; divertisment; activitati sportive si culturale.


Clasa 42  

Servicii in domeniile stiintei si tehnologiei precum cercetarea si proiectarea aferenta; servicii de analiza si cercetare industriala; proiectare si dezvoltare hardware si software.


Clasa 43  

Restaurante si cazare temporara.


Clasa 44    

Servicii medicale; servicii veterinare; servicii de igiena si infrumusetare pentru oameni sau pentru animale; servicii din agricultura, horticultura si silvicultura.


Clasa 45

Servicii juridice; servicii de securitate pentru protectia bunurilor si persoanelor; servicii personale si sociale oferite de terti pentru satisfacerea unor nevoi individuale.

logo bigger gri.png

Branding Services:

Strategy

Naming

Logo Design

Stationary Design

Brand Book

Package Design

© The entire content of the logobigger.ro 
belongs to Logo Bigger.

  • LinkedIn - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle

© 2020 Logo Bigger

Branding Agency

Bigger Brands, Bigger Sales ™